úterý 8. března 2011

Fenomén jménem Županičství - část 1



Kdo jsou županičové
Županičství se stalo fenoménem poslední doby. Média opakovaně uveřejňují fotografie županičů a jejich podržtašků, bez většího pozastavení nad tímto úkazem. Existence županičů je samozřejmě zpochybňována bezvěrci a hlavně županiči samotnými, kteří svou existenci na okraji naší společnosti tají. Je naprosto jasné, že propojená a organizovaná skupina, prolezlá všemi vrstvami lidské společnosti, může někomu připadat nebezpečná. Proto županičové svou existenci tají.
Je nutné uvést vysvětlení pojmu županič a jak takového županiče poznáte. Z hlavních identifikačních znaků můžeme zmínit, že pravý županič často srandovně mluví a má na sobě župan. Nenechte se ale zmást, županič se může pokoušet o kamufláž a proto župan nemá. Stejně tak největší županičové a hlavy jejich společenství došly tak daleko, že už ani srandovně nemluví. Županičové bývají velmi často viděni jak v županu poletují. Takový pohled se naskytne jen pár šťastlivcům a maximálně několikrát za celý život. Je logické, že svědkům přímého županičství často nikdo nevěří a jsou prohlášeni za blázny, ale věřte, že županičové jsou zde mezi námi. Pokud to zhodnotíme, zjistíme, že odhalit úspěšně županiče není úplně jednoduché, když odmyslíme případy, kdy je zachytíme v letu. Dalším identifikačním znakem jsou dorty. Županičové mají velmi rádi dorty a úplně nejradší své hostiny pořádají na střechách domů, kde hodují ve svých honosných županech.
První známkou županičství je, pokud objekt začne plácat nesmysly, nebo mluví divně. Nyní by jsme měli zpozornět a začít pokládat záludné otázky a čekat, až se županič prozradí. Například můžete zmínit, že jste viděli krásný župan za výlohou a sledujte, jak se sledovaný objekt tváří při slově župan. Či o malinovém dortu, který měla k narozeninám vaše mladší sestra. Při slově dort se žádny županič neudrží.
Co dělat v případě, že se vám poštěstí a uvidíte županiče v letu? Snažte se ho co nejrychleji zachytit na videokameru, nebo fotoaparát. Ale pozor, županičové jsou dost rychlí a tomu musí odpovídat i vaše reakce. Pokud vás uvidí a pokusí se s vámi vyjednávat, dbejte na opatrnost a nezapomeňte, že županičové srandovně mluví, ale to neznamená, že nejsou nebezpeční. Županičové jsou záludní a úskoční a neváhali by vám fotoaparát nebo videokameru ukrást, prodat a koupit si mnoho dortů.

Zítra: Historie županičství

Žádné komentáře:

Okomentovat