pondělí 4. dubna 2011

Jarní zamyšlení...

Většina lidí zažila lásku na první pohled. První setkání pohled z očí do očí, přeskočí jiskra a mnohdy je tato láska na celý život. O lásce na první pohled by se daly psát celé romány a spousta již je napsána. U mě to bylo jiné. Prošel jsem si apatickou fází kdy jsme se setkávali, ale nereagovali na sebe až po fázi kdy jsem ji nenáviděl, proklínal a nechtěl již nikdy vidět. Žel to nebylo možné a já musel dlouhé roky trpět.


Časem se však ve mně něco zlomilo. Získal jsem odhodlání, jiný pohled na věc a i jiskra přeskočila. Možná to bylo věkem nebo přístupem, ale v tu dobu jsem se zamiloval až po uši a věděl jsem, že tato dříve nenáviděná láska, bude mou láskou po zbytek života. Přestože jsem ji ve skrytu duše tajně obdivoval nikdy bych netušil, že vše dopadne jak dopadlo. Nevím přesně co byl za den ani co bylo za roční období vím jen to, že jsem propadl jejímu kouzlu a dnes nechápu jak jsem to mohl kdysi vidět jinak. Prostě a jednoduše jakmile se do matematiky jednou zamilujete už vás nepustí.

Dnes se seznámíme s funkcí, kterou jistě dobře znáte. V opačném případě patříte mezi duševní naháče a jste pravděpodobně levicový láčkovec a komunista. Jedná se o funkci sinus, avšak dnes si ji ukážeme ve formě, kterou nezná jen tak někdo. Mluvím o funci kozynus.

Funkce: kozynus

Definiční obor: R

koz(x)=|sin(x)|

Graf:

Aplikace: Všichni jsme si asi všimli naprosté a zjevné apliace funkce kozynus. Funkce je použita v lidkém genomu (ženském hlavně).

Důsledek: Příroda je matematik.

Ponaučení: Buďme rádi, že máme funkci kozynus. A buďme rádi, že po světě chodí množství žen s kvalitním oborem hodnot.

Žádné komentáře:

Okomentovat