úterý 7. června 2011

Prázdninové čtenářské okénko

A je to tady. Těm šťastnějším z nás konečně nastalo mnoho týdnů velmi nezaslouženého volna a odpočinku (bratři z FS ČVUT prominou). Jelikož semestr většinou trávíme po posluchárnách, knihovnách, četbou odborných knih a v mém případě mezi hospodou, nakupováním zbytečné elektroniky a předražených kravin, je konečně ten správný čas na nějaké lehčí čtivo o ničem.

Dnes vám předložím tipy na knihy, u kterých můžete mít v palici naprosto prázdno. Jsou to jedny z mých nejoblíbenějších oddechových knih a to převážně proto, že jsou jemné, netrhají se a dobře sajou.

Snad v pekle čepujou - Tucker Max

Tahle kniha je ze všech nejzábavnější a současně je to největší „džank“. Její autor nám na 280 stranách popisuje, kde se ožral, jak moc se poblil, kolik při tom stihl urazit lidí a ojet ženskejch. Výčet těchhle bohulibých aktivit nabývá v knize epických rozměrů. Zajímavostí na tom je, že autor je absolventem jedné z nejlepších právnických škol v americe. Když jsem ji četl poprvé, tak jsem několikrát plakal smíchy, ale upozorňuju, že je to kniha opravdu poplatná naprosto primitivnímu humoru o sraní a šukání. Pokud máte vagínu, tak se ani neobtěžujte ji shánět, ale pokud disponujete něčím, co jenom vzdáleně připomíná penis a máte rádi striptérky, alkohol a urážení lidí, tak vřele doporučuju.

Dá se teď koupit za příjemných 232 korun, například zde.


E - Matt Beaumont
Autor se nějákou dobu živil jako reklamní textař a proto si přičuchnul k tomu správnému korporátnímu zmrdiprostředí, ještě umocněnému zdáním „kreativity“ reklamní agentury. Co je na knize zajímavé, je její forma - celá je napsána v podobě mailů mezi jednotlivými zaměstnanci reklamky, k čemuž autora inspirovala skutečná mailová korespondence. Stejně jako ta předchozí je plná sexu, chlastu a navíc debilních asistentek a neschopných šéfů, ale spoustu událostí nechává Matt na představivosti čtenáře, protože maily většinou popisujou buď skutečnosti předcházející nějakému konfliktu, případně řešení jeho následků až posléze mezi zaměstnanci.

Je trošku slabší než ta předchozí, ale pořád je to švanda na zabití pár hodin před párty. Koupíte třeba v luxoru.

Cityboy – Geraint Anderson

Ano správně, i tady najdete chlast, sex a urážky. Jako bonus se ale přidá kokain, Londýnská burza, soukromé tryskáče, floutci pod pětadvacet ve ferrari a víc peněz, než dokážete sníst. Jedná se svým způsobem o paměti autora, což byl původně levicový hipík, který se „náhodou“ dostal do světa velkých prachů. Popisuje několikaletou jízdu plnou šňupání a drahých obleků spolu se stoupáním na korporátním žebříčku. Způsob jakým popsal skutečně reálnou situaci na poli hedgeových fondů a investování znamenal, že po vydání knihy s ním už nikdo nechtěl nic mět. U čtení se jednak budete skvěle bavit, ale taky zábavnou formou zjistíte, že o vašich investovaných penězích rozhoduje banda zkoksovaných chlapců, kteří nemají žádnou odpovědnost a jejich investice v podstatě probíhají způsobem „buď to padne a nebo ne“.

Cityboy vám kromě srandy dá taky nahlédnout do zákulisí finančního světa a proto je to moje číslo jedna. Koupit ho můžete taktéž v luxoru.

Pro dnešek by to stačilo a někdy zase připravím nášup. Mějte se jak chcete a kupujte okurky.


 

2 komentáře: