úterý 30. srpna 2011

Poslední rozhovor s Ivetou B.

Kdysi byla známá, ale nikdy nebyla dobrá v tom, co dělala. Ať už to bylo cokoliv. Hoď však kamenem, kdo jsi bez viny. Problém je, pokud vstoupíte do veřejného života a nemůžete veřejnosti nabídnout nic, než hloupé skandály, pokusy o vraždu a rodinné avantýry. Toto je historicky poslední rozhovor s kdysi ne moc proslulou Ivetou B. Takové tu totiž nepotřebujeme.


Ivetko děkuji ti, že jsi svolila k rozhovoru právě v době, kdy procházíš těžkým obdobím. Doufám, že to nebude působit vlezle, ale co ti v nemocnici řekli, když ses probrala po neúspěšném pokusu o sebevraždu?
Když jsem se probrala, ležela vedle na posteli taková bába a byla hrozně hrubá. Řekla mi, že to snad vyjde příště. Když jsem po tom po ní chtěla, aby mi podala čaj, tak místo toho vstala z postele a na noční stolek mi položila nůž od oběda a významně na mě mrkla 

Slyšel jsem, že si teď píšeš na stránkách blesku deníček. Nepřijde ti, že po tom co jsi na české, ehm, „hudební“ scéně působila už stovky let a neměla žádné výsledky, bys možná měla na chvíli zmizet do ústraní?
Myslím, že jednou, až se zase dám dohromady, začnu zase zpívat a povede se mi vydat další desku. Náhodou fanoušci jsou moc milí a často mi píšou dopisy, že mě podporují. Nedávno mi poslali nádherný dárkový koš, kde byla pěna do koupele, žiletky, břitva, a kniha o úpravách vlasů fénem ve vaně.

Opravdu? To tě asi moc obdivují. Pověz mi, další rána co tě nedávno potkala, byla, že tvoje dcera se od tebe odstěhovala ke svému otci. Nemrzelo tě to? Jak se s tím vyrovnáváš.
 Ne já nemám dceru, mám syna. On si pořád nechával narůst vlasy, aby zjistil, jak by vypadala jeho sestra. Jak jistě víte z fotek, nebyla by moc hezká. To jsem mu taky řekla a on se naštval a odstěhoval se.

To je opravdu syn? Ten to musí mít ve škole asi těžké.
Proč myslíte? (Iveta se viditelně ohradí se slzami v očích) Je to úžasný chlapec a je tak nadaný. To má určitě po mně. Začal chodit už když mu bylo necelých pět a mluvit a zpívat dokonce už v osmi. Teď pořád nosí značkové oblečení armani a trénuje na to, jak se stane modelem. Jsem na něj tak pyšná.

No ehm, když myslíte. Nějak se nemůžu ubránit pocitu, že vaše neustálé výlevy lidi serou a chtěli by zažít alespoň jeden den, kdy by se o vás nemluvilo.
Náhodou mi nedávno říkali v blesku, že články o mně mají největší čtenost a že můj osud lidi zajímá.

Blesk ale čtou jenom nedoukové, hlupáci a voliči komunistů. Normálním lidem jste ukradená a ti co si ještě pamatují vaše jméno se sázejí o to, jestli vydržíte neskočit ještě týden, a nebo dva.
Vy jste hrozně hrubý, já jsem poklad české popmusic. Všichni chtějí slyšet moje písničky. Já, já, já jsem národní umělec.

Ale no tak, praskne vám žilka. Tady, vezměte si prášek a něčím to zapijte. Chlastu tady máte koukám dost. Ještě poslední dotaz, když dovolíte. Co si myslíte o vašem loňském vánočním albu. Evidentně jste chtěla před vánoci uplést z hovna bič…
Byla jsem jiný člověk a musím říct, že i hrozná kráva. Loni, to jsem byla ještě blbá, ale teď už jsem až na ty prášky, alkohol, vztahy, rodinu a kariéru úplně v pohodě.

Děkuji vám za rozhovor a přeju vám a vašem psychiatrovi šťastnou ruku při výběru medikace. Mezi námi, nemáte nějáký xanax? Je mi dnes nějak smutno.
Vezměte si támhle v kredenci, je tam toho celá přepravka. Děkuju a nashledanou. Jdu si teď hrát do stohu se sirkami.


Žádné komentáře:

Okomentovat